#1. کدام ترتیب در مورد مقدار ظرفیت گرمایی ویژۀ مواد داده شده، درست است؟
#2. برای گرم کردن 200 گرم آب در دمای اتاق، 41.8kJ گرما به آن داده میشود. اگر ظرفیت گرمایی ویژه آب 4.18J/g°C باشد، دمای آب چند درجه سلسیوس افزایش است؟
#3. چرا به ازای جرم برابر آب و روغن زیتون، تخم مرغ در دمای 75 درجه سلسیوس، درون آب بیشتر از روغن زیتون میپزد؟
#4. چند مورد صحیح است؟ الف) ظرفیت گرمایی ویژۀ 10 گرم آب، با 100 گرم آب، برابر است. ب) هر چه ظرفیت گرمایی ویژۀ یک جسم بیشتر باشد، نقطه جوش آن جسم نیز بیشتر است. پ) هر چه ظرفیت گرمایی یک جسم بیشتر باشد، آن جسم زودتر گرم میشود. ت) ظرفیت گرمایی ویژه یک جسم با ظرفیت گرمایی یک گرم از آن جسم، برابر است.
#5. اگر یک گوی آهنین نیم کیلویی با دمای 400 درجه سلسیوس را درون 1000 گرم آب با دمای 25 درجه سلسیوس قرار دهیم، در چه دمایی (برحسب سلسیوس) به تعادل گرمایی میرسند؟ ظرفیت گرمایی ویژه آب و آهن به ترتیب: 4.184J/g˚C و 0.451J/g˚C