در یک معادلۀ شیمیایی، واکنش دهندهها را در سمت چپ نمایش میدهیم که:
واکنش دهندهها توسط نماد → از فراوردهها جدا میشوند.
در طول واکنش مصرف میشوند و از مقدار آنها کم میشود.
تبدیل به فراوردهها میشوند.
واکنش دهندهها موادی هستند که ما به یک واکنش میدهیم یا واکنش برای انجام شدن از ما میگیرد، مثلا زمانی که میخواهیم نیمرو درست کنیم، تخممرغ، روغن و نمک، واکنش دهندههای تولید نیمرو محسوب میشوند که با گرما تبدیل به نیمرو میشوند، پس نیمرو فراورده است (که در مطلب بعدی در مورد فراورده صحبت میکنیم)
سوال: در واکنش CH4+2O2 → CO2+2H2O با گذر زمان، کدوم مواد مقدار آنها کم میشه؟