یونهای چنداتمی با توجه به بار آنها مطابق جدول زیر هستند:
در فصل اول آموختیم برای نامگذاری ترکیبات یونی، بار یون مثبت را به زیروند یون منفی، و بار یون منفی را به زیروند یون مثبت میدهیم.
به عبارتی وقتی فلز A با بار a و نافلز B با بار b بخواهند تشکیل ترکیب یونی بدهند، نامگذاری این ترکیب به صورت زیر خواهد بود:
Aa+ , Bb- –> AbBa
حال برای نامگذاری ترکیبات یونی چنداتمی، مطابق جدول و توضیحات بالا عمل میکنیم:
مثال1: فرمول سدیم نیترات به صورت NaNO3 خواهد بود، زیرا Na دارای بار +1 و NO3 (با توجه به جدول بالا) دارای بار -1 میباشند، که طبق توضیح بالا، بار خود را به زیروند همدیگر میدهند و ترکیب آنها به صورت: NaNO3 درمیآید.
مثال2: فرمول آلومینیوم سولفات به صورت Al2(SO4)3 خواهد بود، زیرا Al دارای بار +3 و SO4 (با توجه به جدول) دارای بار -2 میباشند، و بار خود را به زیروند همدیگر داده تا به صورت Al2(SO4)3 درآید. دلیل استفاده از پرانتز اطراف یون سولفات این است که زیروند 3 در تمامی اتمهای یون سولفات ضرب میشود، (یعنی فقط در اتم اکسیژنِ یون سولفات ضرب نمیشود) پس در ترکیب آلومینیوم سولفات: 2تا اتم آلومینیوم، 3تا اتم گوگرد، و 12تا اتم اکسیژن داریم.
مثال3: فرمول منیزیم کربنات به صورت MgCO3 خواهد بود، زیرا Mg دارای بار +2 و CO3 (با توجه به جدول) دارای بار -2 میباشند، و بار خود را به زیروند همدیگر داده و به صورت Mg2(CO3)2 درمیآید که با ساده شدن زیروندها فرمول منیزیم کربنات برابر خواهد بود با: MgCO3