درشت مولکولها، آن دسته از مولکولهایی هستند که از تعداد بسیار زیادی اتم تشکیل شدهاند و به دو دستۀ درشت مولکولهای طبیعی و درشت مولکولهای مصنوعی تقسیم میشوند:
درشت مولکولهای طبیعی آن دستهای هستند که در طبیعت یافت میشوند و حاصل از واکنشهای شیمیایی در شرکتهای پتروشیمی نمیباشند، مانند انسولین یا سلولز.
درشت مولکولهای مصنوعی آن دستهای هستند که در طبیعت یافت نمیشوند و ساختگی هستند و از واکنش پلیمری شدن (بسپارش) تهیه میشوند، مانند پلی اتن، تفلون و… که به آنها خواهیم پرداخت.
مورد جالب اینجاست که تمام مواد پلیمری، درشت مولکول محسوب میشوند؛ اما نمیتوان گفت که تمام درشت مولکولها نیز پلیمر محسوب میشوند، به طور دقیقتر پلیمرها آن دسته از درشت مولکولها هستند که یک الگوی تکرار شوندۀ منظمی دارند، مثلا سلولز یک پلیمر طبیعی است که از به طور منظم از اتصال بسیار زیاد مولکولهای گلوکز تشکیل شدهاند، ولی درشت مولکولی مانند انسولین، دارای بخش تکرارشوندۀ منظمی نیست، طبق ساختارهای زیر:
سوال: آیا نشاسته که از تعداد بسیار زیادی از گلوکز ساخته شده، پلیمر محسوب میشه؟ چرا؟