بزن بریم
انتخاب با تو

تولید آمونیاک به روش هابر

با توجه به اینکه تعداد مول‌های گازی در سمت واکنش دهنده بیشتر از تعداد مول‌های گازی در سمت فراورده است (4 مول گازی در سمت واکنش ‌دهنده‌ها و 2 مول گازی در سمت فراورده)، پس فشار در سمت واکنش دهنده بیشتر از فراورده است (چون در پست قبل متوجه شدیم هر سمتی که تعداد مول گازی بیشتر باشد، آنجا فشار نیز بیشتر است)؛ در نتیجه با افزایش فشار، طبق اصل لوشاتلیه، واکنش به سمتی می‌رود که فشار کمتر است (یعنی سمت فراورده‌)؛ پس اول از همه برای تولید آمونیاک بیشتر، فشار را زیاد می‌کنیم.

منتها مشکلی که با کاهش دما به وجود می‌آید این است که سرعت انجام واکنش کم می‌شود (سرعت با دما رابطه مستقیم دارد)؛ پس برای بالا رفتن سرعت (کم شدن انرژی فعال سازی) نیاز به کاتالیزگر مناسب داریم، که طی تحقیقات هابر (دانشمندی که بازده تولید آمونیاک را بالا برد) آهن، کاتالیزور مناسب برای این واکنش انتخاب شد.

پس نتیجه کار تا اینجا به صورت واکنش زیر خواهد شد:

با انجام این تغییرات که به روش هابر معروف است، میزان درصد مولی آمونیاک در این مخلوط گازهای هیدروژن، نیتروژن و آمونیاک؛ به 28 درصد می‌رسد. (مطابق شکل ابتدای پست)

سوال: در فرایند هابر، با افزایش دما، واکنش به چه سمتی پیش خواهد رفت؟ چرا؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This will close in 0 seconds

error: Content is protected !!